IT GAP Analyse 2017-05-17T20:43:46+00:00

IT Beredskab

Står du overfor en større ændring i din IT infrastruktur? Dette kan være udskiftning af dit storage system, flytning af datacenter eller overvejelser om, at flytte applikationer til clouden – så afhænger successen af om hjemmearbejdet er gjort godt nok.

Når en ældre platform skal udskiftes, er der ofte teknologisk men også organisatorisk sket mange forandringer i dens levetid. IT er for alvor kommet på agendaen, men spørgsmålet er hvor godt man som IT organisation har kunne understøtte forretningens nye krav.

Hos Enovate har vi udviklet en IT-GAP analyse med det formål, at tage udgangspunkt i den måde din IT-infrastruktur fungere i dag og hvordan den i fremtiden skal understøtte forretningens krav. Når der skal ske en større forandring ønsker vi, at hjælpe med at beskrive de forretningsfordele som de nye teknologiske muligheder giver forretningen i dag. Det er vigtigt herigennem, at skitsere en konkret værdi for forretningen af en fremtidig investering og ikke som vi ser ofte, at et sådant projekt bare klassificeres som endnu et ”opgraderingsprojekt”

Analysen består af 4 hovedområder: IT infrastruktur baseline, oppetid og tilgængelighed, IT-kost analyse, IT-strategi og opsummering og optimeringsmuligheder

Formålet med at få lavet en baseline analyse af din nuværende IT infrastruktur, er at få en vurdering af hvorledes din infrastrukturs setup er i dag udfra: IOPS, latency, performance, applikationer, memory og storage forbrug. Typisk sætter vi en måling op over en uge, så vi får samlet så meget data i en given periode som muligt. Vi kan sætte analyse i gang når det passer bedst. Det kan være op til månedsafslutning, hvor der kører en del større batch jobs så vi får identificeret de peaks man måtte have.

Oppetid og tilgængelighed drejer sig om, at afstemme hvorledes dine krav og forventninger er i dag. Hvor meget data kan man tillade sig at tabe hvis man rammes af et nedbrud og hvis ens systemer er nede, hvor lang tid han man så til at komme i drift igen? Vi ser at det ikke altid er, at man er afstemt med forretningen på disse faktorer og derfor er det vigtigt på applikations- og datacenterniveau at afstemme nuværende forventninger men også, at forstå om der er nye krav til fremtiden

IT-kost analyse

Alle ønsker at spare, effektivisere og gøre mere med mindre, men hvorledes forholder det sig konkret hos en selv? Mange nye teknologier ændrer markant måden hvorpå de fremtidige datacentre kan drives og effektificeres, men også det stigende og voksende markede inden for cloud. Under analysen gør vi status på kost på CAPEX og OPEX og vi påskønner 3-5 år ud i fremtiden for, at vurdere hvorledes nuværende ressourcer og budgetter kan optimeres.

IT strategi, går ikke ud på at beskrive en ny IT-strategi, men at kigge på hvornår den sidst blev formuleret og et tjek af om der er sket ændringer i forretningen siden som måske ikke er blevet formuleret og afstemt.

Slutteligt afsluttets analysen med en opsummering, der sendes og præsenteres for relevante parter i organisationen. I tilfælde af at man ønsker, at gå i udbud med sin IT-infrastruktur kan der i forlængelse heraf tilbydes hjælp til formulering af kravspecifikation hvilket giver god mening da vi nu har en analyse til rådighed, der har belyst de vigtigste faktorer omkring sin nuværende infrastruktur. Hjælp til deltagelse på leverandørpræsentationer og evualering tilbydes også.

Kontaktinformationer

Enovate
CVR: 38116436

Skovbrynet 6,
2690 Karlslunde

Tlf: +45 3114 4115
E-mail: rt@enovate.dk

Kontakt os